Business Intelligence en stuurinformatie in de zorg: van data naar inzicht en waarde.

Gestructureerd inzicht in de beschikbare data op het juiste niveau, wordt steeds belangrijker binnen zorginstellingen. Alleen zo haalt u waarde uit data en op basis daarvan kunt u de juiste bedrijfskeuzes maken. Door goede inzichten kunt u niet alleen terugkijken, maar ook een voorspelling doen van de zorguitgaven voor de komende jaren. Heeft u al genoeg informatie om op te sturen binnen uw zorginstelling? Of mist u bijvoorbeeld het inzicht om:

  • De budgetten binnen uw zorginstelling optimaal te verdelen en benutten.
  • De zorgadministratie altijd op orde te hebben.
  • Efficiënt gebruik te maken van zorgmiddelen en mensen.
  • Besparingen te maken én vooruit te kijken.
  • De zorgkwaliteit te verhogen.
  • Het ziekteverzuim te verlagen.
Big data in de gemeente: het sociale domein

Inzicht in data van patiënten, zorgmiddelen en personeel.

U wilt vast niet alleen een inzicht in de gemaakte kosten, maar ook weten of deze in lijn lopen met de begroting en budgetten. Inspelen op de nieuwe wet- en regelgeving, budgetteringen en verhoogde zorgaanvragen kan alleen door inzicht in uw processen en data. U beschikt al over data, maar stuurt u daar ook écht op? Heeft u uw organisatie optimaal ingericht om data gedreven te werken? Alleen zo haalt u écht waarde uit uw data.

Met de juiste inzichten in uw data en processen, kunt u ervoor zorgen dat de blindspots binnen uw organisatie bespreekbaar worden gemaakt en structureel worden verbeterd. Hiermee kunt u voorspellende beslissingen maken voor uw organisatie. Meer weten over BI in de zorg? Download dan onze whitepaper zorg

Stuurinformatie: wat kan een dashboard voor u doen?

Inzicht geeft u de mogelijkheid om de zorgvraag binnen uw organisatie beter te managen, zoals bijvoorbeeld per afdeling, team of vestiging. Kunt u antwoord geven op de volgende belangrijke vragen?

  • Hoeveel patiënten behandelt uw organisatie per tijdstip?
  • Zijn er altijd voldoende zorgmiddelen en personeelsleden beschikbaar?
  • Waar liggen de kansen op besparingen binnen uw organisatie?

Een interactief dashboard geeft iedereen binnen uw zorginstelling inzicht op het juiste niveau en daarmee de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren binnen zijn of haar rol. Inzichten worden hierbij niet meer alleen beschikbaar op managementniveau, maar ook op operationeel niveau zodat ook deze groep getriggerd wordt om processen te verbeteren. Hiermee beschikt u over de juiste stuurinformatie binnen uw organisatie. Wij helpen u graag met de verschillende stappen om tot deze stuurinformatie te komen: ontsluiten en modelleren van data, het toepassen van business rules en het koppelen aan de visualisatietool.

Onze consultants kunnen u ook helpen met het opstellen van de KPI’s en deze perfecte te laten aansluiten op de behoeftes van uw zorginstelling, maar zeker ook met het inrichten van de BI-straat d.m.v. een datawarehouse. Heeft u zelf de kennis in huis? Ook dan kunt u aan de slag zodra de data is gekoppeld aan de visualisatietool.

Voor de datavisualisatie maken wij gebruik van verschillende visualisatietools, zoals: Microsoft PowerBI, Pyramid Analytics en Tableau. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u adviseren over de beste mogelijkheden. Benieuwd naar de verschillende tools? Bekijk dan onze BI tools.  

Advies over het inzichtelijk maken van uw data?

Neem contact met ons op via +31 (0)36 538 7292 of