Martijn Zanders: Subject Matter Expert Oracle APEX

Oracle en APEX helpen bij het maken of vervangen van nieuwe applicaties of software, maar daarnaast ook met de migratie van oudere technologie zoals Oracle Forms naar Oracle APEX. Voor ieder vraagstuk rondom software kan een passende oplossing worden ontwikkeld.

- Martijn Zanders

Image

Martijn is binnen Conspect Subject Matter Expert voor softwareontwikkeling op het gebied van Oracle en APEX. Hij is sinds de introductie van APEX nagenoeg fulltime aan de slag geweest met deze technologie en heeft hier inmiddels 10 jaar ervaring mee. Daarvoor heeft hij vele jaren uitdagende projecten in Oracle softwareontwikkeling gedaan, waardoor hij een goed onderlegd is in Oracle database technologie.

Hij volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en draagt deze ook graag aan als hij een geschikte business case tegen komt binnen een project. Ook zoekt hij graag uit op welke wijze de technologie optimaal en op de juiste manier ingezet kan worden. Waar nodig zorgt hij er middels ‘performance tuning’ voor dat het eindresultaat optimaal is. Binnen Conspect organiseert hij regelmatig kennissessies in zijn vakgebied, waar hij en zijn collega’s hun kennis met elkaar delen.

Martijn voert graag projecten uit voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het APEX ontwikkelraamwerk van Oracle is hier bij uitstek geschikt voor en biedt een breed scala aan mogelijkheden om moderne, gebruiksvriendelijke webapplicaties te maken waarmee prettig gewerkt kan worden door eindgebruikers. Door de beschikbare technologie goed toe te passen kunnen applicaties gecreëerd worden waarmee eindgebruikers in hoge mate zelfredzaam worden. Hierdoor zullen de bedrijfsprocessen soepel verlopen. Daarnaast levert de juiste werkwijze een applicatie op die gemakkelijk te beheren is en die tevens gemakkelijk jaren courant gehouden kan worden door de upgrades en support die Oracle garandeert voor het APEX raamwerk.

In projecten vervult Martijn vaak de rol van Lead Engineer. Hij zet de werkwijze uit, bepaalt een passende ontwikkelstandaard, verzorgt coaching of opleiding van collega’s en borgt de kwaliteit van de opgeleverde applicatie. Of het nu gaat om nieuwbouw, vervanging van een bestaande applicatie of migratie van oudere technologie zoals Oracle Forms naar Oracle APEX, voor alle projecten kan een passende geschikte aanpak aangedragen worden.

Wilt u eens sparren met Martijn over oplossingen voor het automatiseren van uw bedrijfsprocessen? Neem gerust contact op!