Joerie Brugts: Subject Matter Expert BI Frontend.

De interessante gesprekken met de business voeren is wat mij zeer boeit. Helemaal als ik de klant daardoor goed kan helpen om te sturen op hun bedrijfsproces door middel van het creëren van de juiste inzichten. Het BI werkveld is dynamisch, vol in ontwikkeling en kan ook weer totaal verschillen per organisatie. Als BI consultant sta ik dicht bij de bedrijfsvoering van de klant, gaaf!

- Joerie Brugts

Image

Joerie is een allround BI consultant die zich comfortabel voelt in het speelveld tussen de business en IT. Hij heeft voor diverse klanten opdrachten gedaan waarin verschillende aspecten van het BI vakgebied aan bod zijn gekomen, zoals technisch support, informatie analyses en backend development. Daarnaast past hij succesvol frontend tools toe bij klanten in onder andere de retail en financial services branche. Joerie krijgt energie van het direct impact maken met de inzet van frontend tools als Tableau of PowerBI. Hiermee geeft hij de klant direct inzicht in de beschikbare data, waarmee zij de juiste bedrijfskeuzes kunnen maken.

Zijn collega’s helpt hij graag verder met het gebruiken van de tools en het adviseren aan de klant. Wat zijn de verschillen, voor- en nadelen van de tools? Welke tool past het beste bij de klant en waarom? Daarnaast geeft Joerie kennissessies rondom actualiteiten van de tools én informeert hij zijn collega’s over de nieuwste updates. Meer weten over frontend tools? Bekijk dan de pagina BI tools.  

Joerie heeft Information Engineering gestudeerd aan Hogeschool Windesheim, een combinatie tussen IT, bedrijfskunde en communicatie. Tijdens zijn studie kwam hij al gauw in aanraking met BI, waar hij ook zijn afstuderen op gericht heeft door middel van een onderzoek en opdracht voor de Gemeente Almere in het sociaal domein. Momenteel woont hij in Leiden samen met zijn vriendin. In zijn vrije tijd staat hij graag op een squashbaan of in de sportschool. Daarnaast is Joerie een fanatiek gamer en speelt graag een potje darts.

Sparren met Joerie over de best passende frontend tool voor uw organisatie? Neem dan contact op.