Cedric Eelzak: Subject Matter Expert Business Intelligence Backend

Collega’s helpen en meedenken met het ontwikkelen van oplossingen is wat ik het liefste doe. Uiteindelijk wil je samen als team de uitdaging aangaan om de klant optimaal helpen: soms is dat door het ontwikkelen van een tool of stuk software en soms het inrichten van een gehele BI-straat. Alles wat we doen speelt in op de behoefte van een specifieke klant.
- Cedric Eelzak.
Image

Cedric is binnen Conspect één van twee Business Intelligence Architecten en een zeer belangrijke speler binnen de ontwikkeling van de Datawarehouse Automation tool CDT en de algehele BI strategie die wij implementeren bij de klant. Binnen verschillende BI projecten treedt hij op als Lead Developer waarbij hij zijn collega’s helpt de klant de beste oplossing te bieden. Hij denkt samen met zijn teams na over een totaaloplossing voor de klant, hij helpt de ontwikkelaars aan de vastgestelde standaarden te houden, maar is vooral ook een vraagbaak voor collega’s. Dit is ook wat hij het liefste doet: collega’s helpen en meedenken aan een oplossing voor de grootste uitdagingen.

Hij is de bedenker van de Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT). Deze Datawarehouse Automation tool op basis van DataVault biedt klanten een oplossing door het koppelen van data uit verschillende bronnen en daarmee geautomatiseerd een eigen Datawarehouse te bouwen. Hiermee kan de klant gemakkelijk rapportages en analyses draaien en daarmee vervolgens beslissingen op basis van actuele data maken. Hiermee helpt hij de klant verder en kunnen er besparingen van kosten en tijd worden gemaakt. Naast CDT zijn er natuurlijk nog allerlei andere oplossingen ten behoeve van informatiebehoefte, denk daarbij aan Microsoft SQL server, Tabular Model en Pyramid Analytics.

Naast het helpen van collega’s in projecten deelt Cedric ook graag kennis via onze regelmatige kennissessies. Deze gaan over zowel algemene als technische BI onderwerpen. Denk daarbij aan de kennisdeling over de ETL processen en modellen, DataVault, CDT en het automatiseren van het Tabular model. De meest recente kennissessie ging over: ‘Continuous integration and delivery’. Cedric heeft een systeem ingericht binnen de Microsoft Azure Portal waarmee de veel gebruikte OTAP straat (ontwikkeling, test, acceptatie en productie) geautomatiseerd loopt. Binnen veel bedrijven vindt dit nu nog handmatig plaats, de automatisering levert besparing op binnen een ICT afdeling. Bovendien neemt de kans op fouten af.

Cedric heeft zowel Sterrenkunde als Computer Science gestudeerd in Leiden. Momenteel woont hij in Waddinxveen samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hiermee speelt hij graag (Engelstalige) bordspellen, waarmee hij zijn dochter helpt de Engelse taal onder de knie te krijgen.  

Wilt u ook eens met Cedric sparren over uw algehele BI-strategie, Datawarehouse of onze tool CDT? Neem dan contact met ons op!