Blog

In 5 stappen naar effectief informatiemanagement in de zorg

Hoe ziet de informatiehuishouding binnen uw zorginstelling eruit? Slaagt u erin om succesvol in te spelen op de groeiende behoefte aan betrouwbare informatie rond uw organisatie? In deze blog laten wij zien wat u zelf kunt doen als het gaat om informatiemanagement in de zorg. Wilt u liever direct zelf aan de slag? Download dan onze whitepaper ‘In 5 stappen naar effectief informatiemanagement binnen uw zorginstelling’.

Uitdagingen rond informatiemanagement in de zorg

Ontwikkelingen binnen de zorg brengen uitdagingen met zich mee en hebben ook effect op het informatielandschap binnen uw organisatie. Big Data in de zorg is natuurlijk een hot item. Heeft u ook te maken met fusies en overnames? Dan werkt u waarschijnlijk met veel verschillende ICT-systemen en hierdoor is uw bedrijfsinformatie versnipperd.

Aan de andere kant wilt u snel inspelen op de veranderende informatiebehoefte binnen uw zorginstelling. Aanleidingen zijn heel divers. Denk aan wijzigingen in het zorgstelsel en de zorgverzekering maar ook aan transparantie in de zorg en de introductie van zelfsturende teams. Herkent u dit? Lees dan snel verder voor de belangrijkste stappen rondom effectief informatiemanagement in de zorg.

Zelf aan de slag met effectief informatiemanagement in de zorg

De uitdagingen op het gebied van informatiemanagement in de zorg zijn duidelijk. Hoe gaat u hiermee om? Wij zetten een aantal belangrijke stappen op een rij:

1.       Richt uw processen en informatiestromen zo efficiënt mogelijk in.

2.       Zet relevante informatievraagstukken hoger op de agenda.

3.       Verbeter de betrouwbaarheid van uw data door structuur aan te brengen.

4.       Breng data samen in één systeem om patronen en verbanden te herkennen.

5.       Zet geautomatiseerde Business Intelligence tools in.

In onze whitepaper ‘In 5 stappen naar effectief informatiemanagement binnen uw zorginstelling’ kunt u uitgebreid lezen wat de verschillende stappen inhouden en krijgt u tips om ze binnen uw eigen organisatie uit te voeren.

Een praktijkvoorbeeld informatiemanagement in de zorg

Bij Philadelphia, een grote zorginstelling, groeide de behoefte aan effectief informatiemanagement. Plannen rond zelforganiserende teams én de wens om meer datagedreven te werken maakten het noodzakelijk om bedrijfsinformatie snel en eenvoudig toegankelijk te maken voor medewerkers op elk niveau binnen de organisatie. In de uitgebreide klantcase over Philadelphia leest u welke stappen deze organisatie heeft gezet om een toekomstbestendige informatievoorziening te creëren en welke bijdrage wij hier als Business Intelligence partner aan geleverd hebben.

Zelf aan de slag?

Wilt u zelf aan de slag om het informatiemanagement binnen uw zorginstelling effectiever te maken? Download dan onze whitepaper met 5-stappenplan middels de onderstaande knop. Praat u hier liever over met een ervaren informatiemanagement specialist? Neem dan contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +31 (0)36 538 72 92.