Blog

Scrum Value #1: Alles wat je wilt weten over Commitment

De Scrum values: Commitment, Moed, Focus, Openheid en Respect. Iedereen die zich bezig houdt met Agile kent ze, maar waarom zijn ze belangrijk en hoe krijg je commitment? In dit blog lees je er alles over.

In juni 2016 werden de scrum values toegevoegd aan de scrum guide, ter ondersteuning van de 3 pijlers van Empirisme. Kort gezegd, wanneer de scrum values nageleefd worden ondersteund dat de drie pijlers van Empirisme, de basis van Scrum.

Commitment is één van de vijf Scrum values. In de officiële scrum guide staat commitment beschreven als: “Mensen spreken af zich in te zetten om de doelen van het Scrum Team te halen.”

Wat verstaan we onder commitment?

Maar al te vaak wordt commitment gezien als een belofte van het team om het sprintdoel en alle geselecteerde user stories te behalen.

Commitment wordt ook nog wel eens gezien als ‘betrokkenheid’. Het zichzelf op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen en rondom het scrum team.

Beide opvattingen zijn te summier wanneer we de waardes bekijken in het geheel van empirisme. Het gaat niet alleen om het doel maar om het gehele proces en de oprechte innerlijke motivatie bij te willen dragen daaraan.

Persoonlijk vind ik deze omschrijving van commitment het beste:  

Commitment is the ability to stick with something long after the initial excitement is gone. Commitment is a decision to stick with a project, idea, relationship or goal – even when it’s not easy.

Mooi gezegd, maar hoe krijg je nou die commitment?

De stappen richting commitment

Vraag jezelf af; wat is het waar je je voor inzet, je aan committeert? Aan het toevoegen van waarde, het opleveren van een mooi product, je werkgever, de organisatie, vakmanschap, leren, persoonlijke groei en ontwikkeling?

En waar commiteren je teamleden zich aan? Kunnen jullie overeenkomsten vinden? Wanneer je weet waar je je aan committeert, en je teamleden zich aan commiteren, geeft dat inzicht en openheid. Je kunt elkaar stimuleren en aanspreken.

“There’s a difference between interest and commitment. When you’re interested in doing something, you do it only when circumstance permit. When you’re committed to something, you accept no excuses, only results.” – Art Turock

Kijk ook naar het grotere geheel. Hoe helpt jouw bijdrage de organisatie, de sector waarin je werkt, de maatschappij? Het inzien van het grotere belang geeft motivatie door te zetten wanneer er tegenslag is.

Nog een manier om commitment te verhogen is door elkaar te inspireren, door ervaring en inzicht met elkaar te delen.

Haal inspiratie op uit andere teams: hoe pakken zij zaken aan, wat motiveert hen, hoe betrekken zij stakeholders?

Inspiratie uit de organisatie: wat is de mission statement, de visie, wat willen ze bereiken? En wat is het doel van je interne klant en zijn afdeling? Zo verhoog je zowel je eigen commitment als die van de klant.  Of inspireer anderen in je vakgebied, door actief mee te doen aan bijvoorbeeld forums, meet ups of een blog te schrijven ;)

Vier behalve de successen ook de tegenslagen, juist daarin worden we uitgedaagd andere oplossingen te bedenken, te leren en te groeien.

Alle bovenstaande tips zijn bedoeld om bij te dragen aan echte commitment. Voél het! Wil het!

Want als jullie als team échte commitment voelen, dan houdt geen uitdaging jullie tegen!

Deze blog is een onderdeel van een serie blogs over de vijf Scrum values. Benieuwd naar de andere vier? Houd dan onze website en social media in de gaten!

Heb je vragen over de Scrum value Commitment, de Scrum values, of Agile in het algemeen? Laat van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door: Claudia Bouwens, SME Agile werken bij Conspect – 20 augustus 2020