Blog

Het beheer van uw BI omgeving: ICT beheer uitbesteden na een BI project

Vanaf het begin van uw BI-project kunnen we u bijstaan uw data te ontsluiten en in een Datawarehouse onder te brengen. Zo maken we samen uw data-vraagstuk helder, adviseren we in BI-tooling en kunt u actuele data gebruiken om antwoord te krijgen op uw vraagstukken.

Op onze pagina over de meerwaarde die we als Business Intelligence partner kunnen leveren las u wellicht al over hoe wij kunnen helpen op het gebied van Business Intelligence. 

BI in de Retail: oplossing middels een project

Ons BI-team heeft eerder in verschillende branches klanten mogen helpen.

Onlangs hebben we bijvoorbeeld voor een grote retailer een totaal BI oplossing mogen realiseren, waarbij verschillende specialisten hun werk hebben gedaan:

  • Database specialisten ontsloten de data uit verschillende type bronnen.
  • Data architecten modelleerden het Datawarehouse op basis van Data Vault
  • Analysten verwerkten berekeningen en business rules in Datamarts.
  • Rapportage experts realiseerden dashboards en rapporten, waar uiteindelijk de gegevens als nuttige informatie wordt gepresenteerd.

Gegevens van onder andere kassasystemen, klantentellers, voorraad en verkoop zorgen samen in uw rapportages voor inzicht in bijvoorbeeld conversie, omzet en marge per winkel, regio.

Maar wat gebeurt er als er een project is afgerond en aan u is opgeleverd? Natuurlijk leiden we uw personeel indien nodig op, om optimaal te kunnen zorgen voor kennisborging binnen de organisatie. Mogelijk heeft u BI specialisten in huis die de rapportages bouwen en onderhouden, maar kunnen die de volledige Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productiestraat beheren? Voor deze en talloze andere zaken kunt u terugvallen op de support afdeling van Conspect.

Uitbesteden van uw ICT en BI beheer

U heeft de mogelijkheid beheer van uw BI omgeving aan ons over te laten. Wij hebben hiervoor ontwikkelaars en servicedeskmedewerkers die voor u klaar zitten met kennis van BI, infrastructuur, back-up en restore, de complete BI Microsoft stack en DevOps. Als het laadproces onverhoopt spaak loopt, bijvoorbeeld door het wegvallen van connecties of wijzigen van bronnen, zetten zij alles in gang om dit op te lossen. Eventueel kunnen zij in samenspraak met uw afdeling Applicatiebeheer de BI processen monitoren en alarmering in werking stellen. Zo weet u zo snel mogelijk waar het probleem is ontstaan en hoe dit kan worden opgelost. Deze afdeling zorgt ervoor dat incidenten worden opgelost, en is uw eerste aanspreekpunt als het gaat om wijzigingsverzoeken.

Was de Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT) een onderdeel van uw BI-project? Dan staan deze servicegerichte professionals u ook bij. Zij zorgen dat u updates krijgt en dat uw ideeën voor improvements in behandeling worden genomen.

Helemaal ontzorgd worden via Microsoft Azure

Conspect is Microsoft Cloud Solution Provider, dus ook als u uw datawarehouse oplossing in de cloud wil laten hosten, kunnen wij die omgeving voor u samenstellen, activeren en beheren. Van geheugen- en schijfruimte tot rekenkracht, wij zullen u adviseren en wijzigingen aanbrengen wanneer dit gewenst en noodzakelijk is. Dit betekent ook dat u alleen betaalt voor wat u gebruikt en dat bespaart naast kopzorgen ook kosten. Kunnen wij u helpen met het inzichtelijk maken van uw data, data ontsluiten, datawarehouse modelleren of beheer van uw BI-platform? Neem contact met ons op via 036 – 538 7292 of vul het contactformulier in.

Door Jan-Willem Aikens - Senior servicedesk medewerker bij Conspect - 24 mei 2019