Blog

Binnen mijn werkveld is het voldoen aan / houden aan code-standaarden een grote uitdaging, vaak getracht door het opzetten van processen waar collegiale reviews en kennissessies binnen scrum teams centraal staan. Meestal wordt dit niet technisch afgedwongen en daarmee ontstaat het risico om gauw uit de pas te lopen over tijd. Niet alles valt te standaardiseren, elke ontwikkelaar werkt immers ook op zijn eigen manier. Wel heb ik ondervonden in mijn recente werkervaring hoe dit effectief af te dwingen is.

Data is in de afgelopen tien jaar exponentieel belangrijker geworden en hand in hand met deze ontwikkeling is het aantal aanbieders van business intelligence oplossingen enorm gegroeid. Binnen de zogenoemde frontend-kant van de business intelligence, waar de ontsluiting van informatie aan eindgebruikers middels bijvoorbeeld dashboards plaatsvindt, bevindt zich tegenwoordig een groot aantal aanbieders van applicaties.

Gestructureerd inzicht in data op het juiste niveau wordt steeds belangrijker. Data optimaal in zetten voor uw overheidsdomein is essentieel anders dan bij een commercieel bedrijf. U zorgt er namelijk voor dat de maatschappelijke problematiek kan worden aangepakt, in combinatie met het efficiënt inzetten van uw middelen.