Microsoft Power BI: data omzetten naar interactieve visuals

Zoekt u een BI-tool om bedrijfsgegevens op een eenvoudige manier inzichtelijk te maken en te presenteren? Ontdek dan de mogelijkheden van Power BI, de Self Service Business Intelligence dashboarding tool van Microsoft.

Als partner van Microsoft helpen onze Business Intelligence specialisten u graag om Microsoft Power BI en andere BI-tools optimaal af te stemmen op de informatiebehoefte van uw organisatie. We doen dit door strategisch advies te geven, de Power BI tool te implementeren en vervolgens ook het beheren ervan. Kortom, u heeft aan ons een volledige BI-partner.

De mogelijkheden van Microsoft Power BI

  • Dashboards, rapportages en analyses maken;
  • De verbanden in uw data ontdekken door interactieve visuals;
  • Realtime overzichten weergeven van de belangrijkste stuurdata.
Verbinding maken met databronnen is met Power BI heel eenvoudig. Power BI heeft veel ingebouwde koppelingen voor verschillende databronnen zoals SQL Server, SalesForce, Oracle, SAP, Azure, Google Analytics maar ook met CSV en Excel. Een voorbeeld van een krachtige feature van Power BI in vergelijking met Excel is dat Power BI geen limiet heeft wat betreft rijen inladen (Excel heeft een limiet van 1 miljoen rijen). Hierdoor wordt de analyse van grotere hoeveelheden data een stuk eenvoudiger. Ook beschikt Power BI over kunstmatige intelligentie (Quick Insights) die met behulp van algoritmes de belangrijkste inzichten uit uw data kan halen, waarna u kunt kiezen deze op te nemen in een dashboard.
Bron: Microsoft
Bron: Microsoft
Heeft u afwijkende grafiektypen nodig? Deze download u eenvoudig via de community rond Power BI. Uiteraard adviseren onze BI-specialisten u hierin. Zo kunt u dashboards inrichten naar eigen inzicht én behoefte. Ook kunt u de visuals makkelijk met elkaar verbinden en filteren. Door de online publicatie van de tool (webservice) deelt u gemakkelijk inzichten met collega's.

De gebruiksvormen van Microsoft Power BI


  • Webservice: makkelijk en veilig data delen met uw collega's.
  • Windows: visuele rapporten bouwen en data bewerken.
  • Embedded: makkelijk rapporten toevoegen aan apps.
  • Mobile: platform beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone. Hiermee heeft u ook onderweg altijd toegang tot uw data en rapporten.

 

Bron: Microsoft
Bron: Microsoft
Microsoft Power BI is beschikbaar als Software as a Service (SaaS) als onderdeel van de Microsoft Office 365-suite. Starten met deze BI-tool is erg laagdrempelig dankzij de gratis variant (met beperkte functionaliteit). De Pro-versie met alle features kost u slechts 10 dollar per maand.

Optimaal profiteren van deze Self Service tool

Wilt u meer weten over de mogelijkeden van Microsoft Power BI? Wij laten u zien hoe u optimaal profiteert van de mogelijkheden van deze Self Service BI-tool. Hoe u nog meer uit Power BI haalt? Door de combinatie van Power BI met andere BI-tools zoals Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT). Natuurlijk verzorgen wij ook de implementatie en het beheer van uw Business Intelligence landschap.  

Plan vandaag nog een vrijblijvende (telefonische) kennismaking in en laat ons u bellen op een moment dat het u uitkomt.