Microsoft BI: toegankelijk platform met een vertrouwde naam

Zoekt u een laagdrempelig maar effectief Business Intelligence platform? Voert uw organisatie een Microsoft-only beleid of werkt u bij voorkeur met producten van deze leverancier? Het BI-team van Conspect helpt u om maximaal te profiteren van de mogelijkheden van Microsoft BI.

Onze klanten die met Microsoft BI werken vertellen ons dat ze vooral enthousiast zijn over de toegankelijkheid van het systeem en de relatief lage investering in vergelijking met andere BI-tools.

Voordelen van Microsoft BI

Voor uw gemak zetten we de belangrijkste voordelen op een rij:
  • Minimale basisbenodigdheden (server + licentie SQL server)
  • Snelle acceptatie door vertrouwde Microsoft Office look en feel
  • Veel toegankelijke kennis bij ontwikkelaars en online community
Conspect is Microsoft partner en Business Intelligence specialist. Wat dit voor u betekent? Dat leggen we graag even uit. Het realiseren van een duurzame Business Intelligence oplossing begint met het in kaart brengen van uw informatiebehoefte. En dat is iets wat onze BI-professionals dagelijks doen voor uiteenlopende organisaties. Onze Business Intelligence expertise combineren we met grondige kennis van BI-tools zoals Microsoft BI. Hoe haalt u met dit platform de juiste informatie boven water voor het beantwoorden van uw business vraagstukken? Welke dashboards heeft u nodig om nauwkeurige analyses en rapportages te maken? Ons BI-team staat voor u klaar. Naast advies zorgen wij ook voor de implementatie en het beheer.

Zoekt u ook een duurzame Business Intelligence oplossing? Werkt u graag samen met een specialist die alles van A tot Z voor u verzorgt als u dat wilt? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in.

Zekerheid over Self Service BI

De oplossingen van Microsoft BI maken deel uit van de softwarelicentie SQL Server 2016. Een van de onderdelen is Microsoft Power BI, een Self Service BI-tool voor dashboarding en reporting waarmee uw medewerkers zelf aan de slag kunnen.

Microsoft BI biedt ook de mogelijkheid om een datawarehouse te bouwen. Hier worden data uit verschillende bronnen samengevoegd en voorbewerkt met als doel: betrouwbare analyses. Met een datawarehouse voorkomt u dat medewerkers met vervuilde data werken, foutieve vergelijkingen en/of analsyes maken. Zo legt u een stevige basis voor effectief informatiemanagement, waarbij u en uw collega’s uitsluitend sturen op correcte data, analyses en conclusies. Hiermee behaalt u op alle fronten betere resultaten. Met een datawarehouse haalt u ook nog eens meer uit Self Service BI-tools als Power BI.


Microsoft BI-platform en Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT)

Het opzetten en het vullen van een datawarehouse in een Microsoft omgeving (of binnen andere BI-platforms) is essentieel voor het maken betrouwbare analyses maar ook complex en tijdrovend. Daarom ontwikkelden wij de Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT), met deze BI-tool doet u dit via een geautomatiseerd proces. Hierdoor is de ontwikkeltijd van uw datawarehouse tot 80% korter. Zo bespaart u tijd en is uw investering aanzienlijk lager. En u haalt meer uit Self Service BI-tools zoals Tableau. Natuurlijk helpen wij u graag met de implementatie van CDT.

Hoe maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden van Microsoft BI?  Stap 1 is natuurlijk samenwerken met een Business Intelligence parter die thuis is in Microsoft BI. Een Microsoft partner zoals wij met een ervaren en slagvaardig BI-team. Onze BI-specialisten brengen zorgvuldig in kaart wat u nodig heeft om data om te zetten in waardevolle inzichten. Helemaal enthousiast worden wij als we de oplossingen die we voor u bedenken ook mogen realiseren. Lees het verhaal van BI-architect Cedric Eelzak en u begrijpt waarom. En Cedric is niet voor niets de bedenker van CDT.

Gebruik van Microsoft BI in de praktijk

Benieuwd hoe onze klanten de Microsoft BI in de praktijk toepasssen? We geven graag 2 voorbeelden van projecten waarbij wij als Business Intelligence partner onze klanten hielpen om hun ambities te realiseren.

Voorbeeld 1: Academisch Ziekenhuis
Voor een Academisch Ziekenhuis hebben we een datawarehouse opgezet waarmee deze organisatie onderzoeksresultaten verzamelt en beschikbaar stelt aan onderzoekers die deze resultaten willen bestuderen. Hierbij hebben we zowel het ontwerp als de implementatie voor onze rekening genomen.

Voorbeeld 2: International management consultancy
Hetzelfde deden we voor een  internationale management consultancy firma. Dit keer met als doel om financiële stuurinformatie te verzamelen en beschikbaar te stellen aan de controllers van de fianciële afdelingen. Het ging hier om een Europese standaardoplossing voor data-integratie en rapportages.

In beide projecten hebben we het datawarehouse gecreëerd met behulp van onze eigen Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT).

Meer weten over Microsoft BI? Neem contact met ons op.

Onderzoekt u of Microft BI hét Business Intelligence platform is voor uw organisatie? Bespreek dan de mogelijkheden van deze en andere oplossingen voor Business Intelligence & Analytics met een van onze BI-specialisten. U krijgt deskundig advies op basis van uw wensen en informatiebehoefte. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in of bel ons op +31 36 538 72 92.