Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT): Datawarehouse Automation

Met CDT kunt u snel, flexibel en tegen minimale kosten uw data uit verschillende bronsystemen inzichtelijk maken. U bouwt een eigen Datawarehouse op basis van een Data Vault model: een gecontroleerde omgeving waarin al uw bedrijfsinformatie samenkomt en klaargezet wordt voor gebruik. U kunt naar eigen inzicht analyses en rapportages maken, op basis van deze data, zonder het risico op vervuilde data en foutieve vergelijkingen.

Normaal gesproken is het ontwikkelen en vullen van een Datawarehouse een ingewikkeld proces dat veel tijd in beslag neemt. Met CDT is het hele proces grotendeels geautomatiseerd. Een flinke besparing van kosten en tijd. Daarnaast kunt u altijd alle data terugvinden en ordenen in de grafische web-interface. Hierdoor heeft u geen diepgaande kennis van de bronsystemen meer nodig, u kunt zich direct richten op het resultaat.

Waarom CDT?

01

Binnen een paar uur operationeel:

De implementatie van CDT is eenvoudig.
02

Lagere ontwikkel- en onderhoudskosten:

Met CDT kunt u uw Datawarehouse zelf beheren.
03

Lokale installatie is niet nodig:

De tool heeft een web-interface.
04

Intuïtieve visualisatie van configuratie-omgeving:

Direct duidelijk waar u wat kunt vinden.
05

Ontsluiting van al uw bronsystemen op één plek:

Voeg gemakkelijk dezelfde informatie uit meerdere systemen samen.


Meer informatie ontvangen over CDT? Vul dit formulier in en ontvang direct van ons de whitepaper. 

Bent u benieuwd hoe de CDT in de praktijk werkt en wat dit voor de kwaliteit van uw managementinformatie betekent? Wij laten het u graag zien tijdens een vrijblijvende demo.

Meer weten over CDT?

Datawarehouse op basis van Data Vault

De techniek die we gekozen hebben voor het modelleren van uw Datawarehouse is Data Vault. Met deze techniek is het mogelijk om de volledige historie van uw bronnen in het Datawarehouse te bewaren. Dit is belangrijk als het wenselijk of zelfs wettelijk verplicht is om mutaties in uw bedrijfsgegevens te bewaren en inzichtelijk te maken.

Een Datawarehouse op basis van Data Vault is auditeerbaar en u kunt uw data altijd direct herleiden naar het bronsysteem. Zo voorkomt u duplicaten en wordt er een audittrail opgebouwd. U kunt zo precies achterhalen wanneer data is toegevoegd, gewijzigd, verwijderd of zelfs weer opnieuw is toegevoegd.

CDT is compatible met zowel de DV1.0 als DV2.0 standaard en kan zodoende toegepast worden in elke Datawarehouse omgeving, bestaand of nieuwbouw.

‘Self Service’ of volledig beheer van uw Datawarehouse

U kunt CDT aanschaffen middels een losse licentie. Hiermee kunt u zelf uw volledige Datawarehouse ontwikkelen en beheren. In die zin kan het een Self Service BI oplossing zijn. Natuurlijk helpen we u graag als u wél ondersteuning wilt. Dit doen wij op twee manieren:

  • Wij verzorgen de ontwikkeling en volledige implementatie van uw Datawarehouse en dragen het beheer over aan uw IT-afdeling.
  • Wij ontwikkelen en beheren uw volledige Datawarehouse en zorgen ervoor dat deze in een goede conditie blijft. U kunt zich dan helemaal richten op het maken van rapportages en analyses.