De overstap van Oracle naar Java: de doorontwikkeling van Maarten Ringers

Je bent iedere dag bezig met jezelf verder te ontwikkelen. Doorontwikkeling is één van de belangrijkste dingen in je carrière. Maar soms is het ook tijd voor een hele omslag. Is daar ruimte voor bij het bedrijf waar je werkt? Krijg je die kans? Bij Conspect in ieder geval wel. Onze collega Maarten Ringers vertelt zijn verhaal: hij heeft zich naast Oracle-professional sinds kort ook ontwikkeld tot Java-professional. Bij Conspect snappen we dat passie hebben voor je werk belangrijk is. Daarom helpen we jou graag je ambitie en groei te realiseren.

Image

Maarten werkt al 11 jaar bij Conspect en heeft de fijne kneepjes van het Oracle-vak bij verschillende klanten geleerd. Hij heeft aan veel mooie projecten mogen meewerken en verschillende applicaties ontwikkeld die de klant écht verder hebben geholpen. Toch had hij het gevoel dat er meer was in de ICT wereld. Na oriëntatie en goed overleg binnen Conspect besloot hij om zich te blijven richten op development, maar wel in de richting van Java. Gelukkig kreeg hij deze kans!

Hoe maak je deze omslag? De belangrijkste eerste stap was de intensieve Java training, met het afsluitende examen. Daarnaast werd Maarten ondergedompeld in de wereld van Java door middel van externe beurzen en interne kennissessies.

Maarten vertelt: “ik zei in een één-op-één gesprek dat ik deze switch wilde maken en de eerste reactie was natuurlijk: "Oh... daar moet ik even over nadenken". De dag erna sprak ik dezelfde persoon en was het gelijk vol enthousiasme: "Helemaal leuk Maarten, we gaan dit doen!". Er wordt altijd positief gereageerd op ideeën en de kans wordt mij geboden om mezelf te blijven ontwikkelen. Het is heel erg fijn dat je gehoord wordt binnen een bedrijf en dat er ook daadwerkelijk iets mee gedaan wordt. Er werden gelijk actief stappen ondernomen door Conspect”.  

Het verhaal van Maarten zelf horen? Bekijk dan nu de video:

Werken bij Conspect

“Ik had hiervoor nooit verwacht zo lang voor één werkgever te werken, misschien voor 1 of 2 jaar en daarna door. Maar het is gewoon echt een heel gezellig bedrijf. Dat blijkt keer op keer weer bij de uitjes, maar ook de sfeer op kantoor en tussen de collega’s. Die is gewoon altijd top”. Daarnaast heeft Maarten voor veel mooie klanten zijn expertise mogen inzetten.

Maar voor Maarten blijven de uitjes toch wel centraal staan. Wintersport, trampoline trefbal, duiken in Malta, sporten in de Ardennen, maar ook een regelmatige pokeravond en borrels horen erbij. Naast het plezier draagt dit ook bij aan het partnership, collega’s krijgen een band en kunnen op elkaar vertrouwen. 

Ben jij benieuwd hoe het is om bij Conspect te werken? Solliciteer en kom meer te weten over onze projecten, uitjes en de kansen.