De switch van Oracle naar BI: Gunilla de Wit deed het

Je bent ontzettend goed in wat je doet, maar je vindt het tijd om je door te ontwikkelen. Sterker nog, je wil eigenlijk een hele omslag maken. Maar, is daar ruimte voor bij het bedrijf waar je werkt? Krijg je die kans? Bij Conspect wel. Conspecter Gunilla de Wit vertelt haar verhaal: zij heeft zich naast Oracle-professional ook ontwikkeld als BI-professional. Want bij Conspect snappen we dat passie hebben voor je werk belangrijk is. Daarom helpen we jou graag je groeiambitie te realiseren.

Gunilla werkte al 10,5 jaar in Oracle applicatieontwikkeling. Dit deed ze altijd met veel plezier, maar ze merkte wel dat haar ontwikkeling op het gebied van Oracle langzaam maar zeker kwam stil te staan. Daarom besloot ze om zich verder te ontwikkelen in BI – want daar liggen groeikansen. Gunilla koos voor Microsoft in plaats van SAS, omdat de sfeer bij de Microsoft ontwikkelaars haar aansprak. Microsoft BI wordt vooral toegepast bij kleinere organisaties – en dat vindt ze leuk.
imgp7905-gunilla.jpg
Hoe heeft ze deze omslag van Oracle naar BI gemaakt? Door verschillende trainingen te volgen. Deze werden gefaciliteerd door Conspect, want bijdragen aan de ontwikkeling van onze professionals staat bij ons altijd op de eerste plaats. Naast de trainingen leert Gunilla veel tijdens opdrachten bij klanten.

Ze vertelt: “Ik heb natuurlijk nog niet alles gedaan, want ik ben pas een paar maanden bezig met BI. Ik merk wel dat, als je IT-ervaring hebt, je sneller problemen herkent die ook bij BI voorkomen. Dat is handig en daarin ben ik zeker nu al van toegevoegde waarde voor onze klanten: ik denk snel mee en identificeer snel risico’s. Programmeren vind ik fantastisch! BI is veel meer dan lijstjes verwerken, het is ook analyseren en verbanden leggen. Waar ik echt blij van word? Van dingen ontdekken die niemand had verwacht: de juiste informatie aan de juiste oplossing koppelen.” In haar transitie van Oracle Professional naar BI Professional merkte Gunilla op dat ze Oracle te leuk vindt om helemaal los te laten. Kortom, ze wilde graag kiezen voor beide en dat was geen enkel probleem – want nu is Gunilla actief bij Oracle én BI-opdrachten.

De werksfeer bij Conspect

Gunilla werkt inmiddels al 11 jaar bij Conspect, en dat is niet zomaar. Gunilla: “Ik vind het een ontzettend fijn team. We gunnen elkaar alles en iedereen helpt elkaar. Met collega’s afspreken na werktijd gebeurt nog weleens, want iedereen binnen het team houdt van gezelligheid. En het leuke: wanneer er nieuwe mensen bij ons komen werken, worden ze binnen no time opgenomen in de groep. Je bent hier geen nummertje, maar je collega’s zijn echt in je geïnteresseerd.”

Hard werken en veel plezier maken

Er worden regelmatig teamuitjes georganiseerd. Van duiktrips naar Egypte tot survivallen in de Ardennen, kartcompetities, pokeravonden, een zeilweekend, raften en ga zo maar door. En dat is niet alleen leuk, maar draagt ook bij aan een betere band. Vooral bij duiken – daar moet je écht op elkaar kunnen vertrouwen.

Wil jij ook met veel plezier geweldige prestaties neerzetten, en onderdeel uitmaken van een leuk team? Neem dan contact op voor een kennismaking. Of stuur direct een open sollicitatie, we maken namelijk graag plek voor toptalent.

20070929-vanwageningen-ow2-temple2-pict0143.jpg

Hard werken en gezellige teamuitjes

Natuurlijk wordt er hard en serieus gewerkt. Dat is vanzelfsprekend – we gaan samen namelijk altijd voor de beste kwaliteit voor onze klanten. Maar daarnaast is gezelligheid ook erg belangrijk, bijvoorbeeld in de vorm van de regelmatige teamuitjes.

Rogier is hier erg enthousiast over: “Elk jaar gaan we met zijn allen een weekend of langer met elkaar weg. Met name de duikuitjes zijn erg leuk, maar dat komt omdat ik duiken geweldig vind. Ook de trip naar Dubrovnik was echt fantastisch. Conspect bestond 15 jaar en dat hebben we op een bijzondere locatie met elkaar gevierd.”

Ben je enthousiast geworden? En denk je dat we een hele goede match zijn? Bekijk dan onze Oracle APEX vacatures.