Van starter naar grondlegger

Maak kennis met Cedric Eelzak (Business Intelligence Architect)

Wil jij mooie dingen doen die klanten écht verder helpen? Jouw passie gebruiken om geweldige resultaten neer te zetten, samen met een fijn team? Daar herkent Conspect collega Cedric Eelzak zich ook goed in. Hij is Business Intelligence (BI) Architect. Voor Cedric geldt: ambitie in overvloed.

Eén groot nadeel van zijn eerdere werk bij corporates: ze wisten niet goed hoe ze zijn ambitie richting konden geven. Sinds hij bij Conspect werkt (2011), is hij continu bezig zijn ambities waar te maken. Dat vinden we (Conspect en Cedric) beiden mooi.  

Wil jij jouw ambities ook realiseren? Deel ze met ons, dan kijken we samen of we een match zijn. Bekijk de vacatures of stuur direct jouw motivatie én ambities naar ons toe via de onderstaande button. 

cedric-2.jpg

Van klantbehoefte naar een hele nieuwe afdeling

“Bij Conspect is wél ruimte voor mijn ambities”, vertelt Cedric. “Toen ik begon bij Conspect, merkte ik al snel dat er steeds meer BI-vraagstukken speelden bij klanten. Om ze daarbij verder te helpen én om de beste resultaten te garanderen, besloten we samen om een Conspect BI-afdeling op te zetten. En het mooie vind ik: die kar mocht ik trekken. We begonnen met 4 mensen op die afdeling. Inmiddels werken we met bijna 20 BI-professionals.” zegt Cedric trots.

Doelen realiseren: Een datawarehouse tool ontwikkelen

Je kent het waarschijnlijk wel. Dat carrièredoel wat je vanaf dag één nastreeft. Iets bouwen, maken, creëren wat niet alleen een fantastische softwaretool is, maar ook echt een behoefte vervult. Al vanaf het begin van zijn carrière had Cedric 1 duidelijk doel: het opzetten van een datawarehouse tool. Hij wist namelijk dat hij door het automatiseren van de data vault en het maken van een gebruiksvriendelijke applicatie klanten aanzienlijk veel tijd én kosten kon besparen. “Bij Conspect delen we die visie en daarom kreeg ik alle tijd en ruimte om dit idee te realiseren.” Dat vinden we bij Conspect logisch, want goede, innovatieve ideeën verdienen het om uitgevoerd te worden. Hoe zie jij dat?

Cedric is de grondlegger van onze eigen self service business intelligence tool, de Conspect Datawarehouse Toolkit (CDT).  CDT is inmiddels zelfs een losstaand softwareproduct, waarmee bedrijven en instellingen versnelt aan de slag kunnen met data ontsluiting vanuit datawarehouses. “Op dit moment is ‘mijn’ datawarehouse tool in 2 landen actief, en binnenkort zelfs in 3. Daar ben ik ontzettend trots op.”, zegt Cedric met een grote glimlach.

Je ziet het, passie krijgt bij Conspect de ruimte. Dat zie je ook terug in het verhaal van collega Marten Deinum. Hij krijgt de ruimte om boeken te schrijven en seminars te geven over zijn passie: Java Spring.

Wil jij ook ruimte voor jouw passie? Plan dan een kennismakingsgesprek in.

Wat vind jij het aller, allerleukste aan jouw rol?

Wat vindt Cedric nou het aller, allerleukst aan zijn rol? “BI komt volledig neer op het bieden van oplossingen voor problemen. Dat vind ik geweldig, je helpt iemand anders zijn werk beter te maken. Oók als diegene zelf niet weet wat hij of zij nodig heeft. Dat is jouw taak als Business Intelligence architect. Daar haal ik voldoening uit.” vertelt Cedric.

Cedric voelt zich bij Conspect helemaal op zijn plek: “De sfeer is ontspannen en aangenaam, bijna alles kan. Van supergezellige vrijmibo’s tot kennissessies ’s avonds op kantoor, mét pizza. Het informele en de platte organisatiestructuur spreekt me erg aan. Inmiddels zie ik een aantal collega’s meer als vriend dan collega. Erg leuk.”

Wil jij ook werken bij een bedrijf waar ruimte is voor jouw passie en ambitie? En wil je jouw eigen carrièredoelen realiseren? Plan dan een kennismakingsgesprek in. Of doe direct een open sollicitatie. We maken namelijk graag plek voor toptalent.