BI Trends, wat staat ons te wachten?

Nieuwe innovaties en technologieën volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Had jij een aantal jaren geleden gedacht dat data nu zo’n belangrijke rol in de wereld zou spelen? Business Intelligence wordt steeds belangrijker, in zowel grote als kleinere bedrijven. Sterker nog: hele businessmodellen worden omgebouwd naar een BI-gedreven strategie.

Ontzettend interessant, want BI blijft zich continu ontwikkelen. De technieken en technologieën worden dan ook steeds slimmer. Daarom bieden wij van Conspect je graag de whitepaper BI trends aan. Na het lezen van deze whitepaper, ben jij als Business Intelligence of Business Analytics professional helemaal voorbereid op de toekomst.

De meest interessante BI Trends op een rij

Wat vind je in deze whitepaper?
1. De markt verandert: Een overzicht van 7 belangrijke ICT-trends die de BI-/BA-wereld gaan veranderen.
2. Het BI-volwassenheidsmodel: Een uitleg van de 6 fases waarin een organisatie op BI-niveau zit, hoe een BI-/BA-er zich beweegt door deze fases én een praktijkvoorbeeld van een Conspecter.
3. Mooie voorbeelden: BI als businessmodel: BI-gedreven organisaties uitgelegd aan de hand van 2 voorbeelden.
BI Trends 2018
Business Intelligence is binnen organisaties een trend, die zeker een blijvende invloed heeft. Dat komt onder andere door de flinke hoeveelheden data: zelfs in de kleinste ondernemingen is er tegenwoordig veel data aanwezig. Dit betekent dat meer mensen zich binnen organisaties bezighouden met data, én dat de rollen continu veranderen. Dit heeft natuurlijk veel invloed op jouw manier van werken, en de technologische veranderingen vragen nieuwe vaardigheden van je. Wel zo fijn als je dan precies weet wat jou als BI-/BA-professional te wachten staat.

Is deze BI Trends whitepaper interessant voor jou?

Ja, als je een Business Intelligence of Business Analytics professional mét groeiambitie bent wel! Het geeft je meer inzicht in de trends en jouw kansen in de veranderende BI-markt. Want als er één markt snel verandert, dan is het de ICT-markt wel. Daarom is het belangrijk jezelf de vraag te stellen: ‘Hoe ga ik als professional om met deze veranderingen?’

Naast een overzicht van de BI trends, nemen we je ook mee in het BI-volwassenheidsmodel, oftewel het BI maturity model. Deze laat zien waar een organisatie staat wanneer het aankomt op BI-volwassenheid, en leer je ook in welke fase jij jezelf bevindt als BI-/BA-professional. Zo kan jij nog concretere groeidoelen stellen voor jezelf.
En, ben je nieuwsgierig geworden? Download de whitepaper hier: