J-Fall 2016 – Wij waren erbij

Category: Evenementen Nieuws
Silent seminar

J-Fall, hét Java-evenement van Nederland was Conspectaculair! Wij hebben een leuke en leerzame dag gehad en zijn geïnspireerd door de vele kennissessies en de leuke mensen. Een dag vol Plezier, Passie, Partnership en zelfs Patat.

Onze medewerker Antek aan het woord:
Ik ben onder andere bij twee sessies geweest die over een langverwachte functionaliteit van Java 9 gingen: Project Jigsaw.
Deze functionaliteit maakt het mogelijk om modulariteit toe te voegen aan Java applicaties, om zo een strikte afbakening tussen onafhankelijke “modules” te krijgen. Hoewel de specificaties hiervan nog niet helemaal af zijn, werd een duidelijk beeld geschetst van hoe dit geïmplementeerd zou kunnen worden.
Verder heb ik nog een sessie gevolgd over hoe je als Developer (je eigen) software zou kunnen testen op een aantal veelvoorkomende security risico’s. Tot slot heb ik nog een sessie gevolgd waarin een werkwijze werd getoond om het management op een begrijpelijke manier kan overtuigen van technische oplossingen waar je als Developer of team kansen in ziet.
Ik heb volgens mij een goede mix gekozen tussen theoretische en praktische sessies. De meest interessante sessies vond ik de project Jigsaw sessies. Ik denk dat ik me hier op korte termijn nog wat verder in ga verdiepen, met name in hoe bestaande applicaties op een zo goed mogelijke manier hier gebruik van kunnen maken wanneer de overstap naar Java 9 wordt gemaakt.
Dit was mijn eerste keer op J-Fall en ik moet zeggen dat ik het een bijzonder leuke dag vond op een mooie locatie. De sfeer was open en ontspannen en er was veel aanbod in sessies en workshops. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Marten Deinum verzorgde meerdere Silent Seminars als kleine opwarming voor zijn tweedaagse gratis workshop Spring Boot & Spring Cloud voor Legacy Applications bij Conspect. Vanaf 14.00 uur was er nog een ander hoogtepunt. Er stond een patatkraam voor de deur, door Conspect geregeld, zodat iedereen kon genieten van gratis patat.

Als jij je tijdens de beurs al hebt aangemeld voor de workshop van Marten ben je verzekerd van een plekje op 30 november en 1 december 2016 in Almere. Heb jij je nog niet opgegeven? Doe dit dan snel, want er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

«